Glad sommar!

Midsommar är runt hörnet och skolavslutningar pågår för fullt. Sol och värme för hela slanten. Livet är ganska bra nu. :)

Vad händer i samfälligheten? Det har nog inte undgått någon att vi har supertorrt överallt. Den 10 juni hade vi den första skogsbranden i Strängnäs kommun, nära Åkers Styckebruk. Detta påverkar också samfälligheten och vad vi kan och inte kan göra i vårt område just nu.

Betet i våra fårhagar är sämre än normalt och de hagar med väldigt lite träd kommer nog inte ha några får en längre tid, då fåren inte har tillgång till skugga och gräset växer ännu sämre där.

Kantklippning och arbete med röjsåg kommer att dröja, då risken för gnistor är för stor och det råder skärpt eldningsförbud i hela Sörmland. Vi behöver regn!

Läs mer vad som gäller från länsstyrelsen här: Skärpt eldningsförbud i Södermanlands län | Länsstyrelsen Södermanland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Vi hade några problem med en av våra pumpar som sköter sommarvattnet och trycket försvann för ett större antal fastigheter, men tack vare Bob Berggren, blev det snabbt åtgärdat. Stort tack, Bob!

Vi önskar er alla en underbar sommar med massor av sol och bad! Och tid att njuta! :)

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Hantera prenumeration