Styrelsen påminner.

Kom ihåg att allemansrätten gäller inom hela vårt område, även på privat mark som ägs av Samfälligheten. Det betyder att alla är välkomna att bada på våra badstränder, promenera längs med vattnet, sätta sig och njuta av sol på en brygga, tälta vid Geten, rasta sin hund, plocka bär och svamp och allt annat som hör till en av våra mest unika och fina lagar. Så länge man inte förstör eller skadar omgivningen på något sätt. Exakt detsamma som gäller för oss inom Samfälligheten som njuter av en promenad i skogen som är privat mark och ägs av antingen Stockholms stadsmission eller näraliggande lantbrukare.

Tråkigt nog har vi haft ett par incidenter där boende i Samfälligheten hävdat något annat mot badande gäster som kommit utifrån, på ett mycket otrevligt och otillbörligt sätt, vilket gör att vi nu måste tala om det som pinsamt nog borde ha varit en självklarhet.

Det är också tillåtet att köra ner vid behov och ex lasta av tunga saker till sin båt som är svåra att bära långt, men inte att köra ” för sakens” skull eller att parkera och vi ber därför också om att man stänger grindar efter sig. De måste vara olåsta så att utryckningspersonal kan komma fram (detta gäller speciellt för våra badplatser), men vi vill ändå uppmana att grindarna stängs för att optiskt påminna om att strandpromenaden är en gångbana och inte byggd för motordrivna fordon, inkl 4-hjulingar och EPA. Så om vi kan hjälpas åt med detta, så vore det toppen.

Jättetråkig anledning till utskick, men ytterst nödvändigt.

Hoppas att ni alla ändå får lov att njuta av ledighet, även om vädret kunde ha varit bättre.

 

Hantera prenumeration